Recension: Salt



Salt

 

Fartfylld och spännande

 

Vem är Salt? Det är frågan som man ställer sig genom hela filmen. Det bästa är faktiskt att se filmen utan att veta något om den innan. Utan att ha sett trailern, läst om handlingen eller kollat upp den på nätet. Kortfattat handlar filmen om Evelyn Salt (Angelina Jolie), en CIA agent som blir anklagad för att vara en rysk spion – utan att hon själv vet om det. Detta leder till att Salt måste bevisa sin oskuld, men frågan är, hur? Det blir ganska svårt med tanke på att halva CIA är ute efter henne, samtidigt som ingen verkar tro henne.

 

Detta är lättsam popcornunderhållning när det är som bäst, överfylld av action och spänning. Det är hög fart från första rutan till den sista, spänningen avtar aldrig och actionsekvenserna är riktigt häftiga. Det blir ännu bättre av att Jolie faktiskt gjort de flesta stunts själv och inte använt sig av en ersättare. Filmen bjuder även på en hel del vändningar som överraskar, men som får filmen att tappa trohetsvärde. Men samtidigt är detta ingen film som man ser för dess realism direkt. Ett plus är att dess action inte krävt animationer eller större ingrepp från datorer för att funka, utan det ser naturligt ut.

 

Jolie gör en bra insats, hon brukar alltid vara ganska torr i actionfilmer men här lyckas hon skapa en karaktär som man vill ska klara sig. Dock är kvinnan grymt smal, så under många actionscener tror man att hon ska gå sönder. Men det blir en stadig trea till Salt, som levererar vad den lovar. Det skulle inte förvåna mig om det kom en uppföljare inom de kommande åren.

 

3/5 

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vem är salt? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=QZ40WlshNwU

Kommentarer
Postat av: Jossan

Såg den härom dagen men blev inget fan av den!

2010-09-09 @ 10:51:49
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/
Postat av: Jossan

SV: jag vet inte vf :/ Men ska se den igen för var trött och grinig när jag såg den så en chans till får den :)

2010-09-09 @ 20:28:18
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0