Recension: Ice Age 2: The Meltdown



Ice Age 2: The Meltdown

 

Bättre än ettan

 

De charmiga, galna och underbara istidsdjuren återvänder i del två av Ice Age serien. Nu får de reda på att isarna är på väg att smälta och en enorm våg hotar alla djur som bor i dalen tillsammans med Manny, Sid och gänget. För att rädda sina liv blir djuren tvungna att ta sig till en båt, ungefär som Noahs Ark, för att överleva den hotfulla vågen. På väg dit introduceras Crash och Eddie, två pungråttor som växt upp tillsammans med mammuten Ellie. Problemet är bara att Ellie inte vet att hon är en mammut…

 

Allt som var positivt med ettan har fördubblats i del två. Skämten är fler, bättre och riktade mot en bredare publik. De nya karaktärerna Crash, Eddie och Ellie känns naturliga och passar in i det redan skeva gänget. Animeringen är snäppet bättre, det är fler detaljer och allmänt snyggare att se på. Något som verkligen lyfter filmen är Scrat som med jämna mellanrum dyker upp och visar på hur många sätt som man kan misslyckas med att fånga ett ekollon.

 

Slutet är inte lika supersött som i originalet, däremot är det dramatiskt och spännande. Det finns några sjukt roliga sekvenser i filmen och bland dessa är Sids nattliga äventyr det roligaste som Ice Age hittills bjudit på. Det blir en svag fyra till del två av Ice Age.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: 4

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: flodvåg - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ILGAnIr9Pqw


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0