Recension: Sucker Punch



Sucker Punch

 

En våt pojkdröm

 

En flicka förlorar sin mamma, slår sig undan sin styvfar som utnyttjat henne och försöker hämnas för hans gärningar. Det hela spårar ut och slutar med att styvpappan får henne inlåst på ett mentalhem för instabila flickor. För att undkomma den vidriga och skrämmande verkligheten i mentalhusets våld skapar hon en fantasivärld där hon slåss med sina inre demoner och smider en plan för att rymma från anläggningen.

 

Jag var en av de få som verkligen såg fram emot Sucker Punch och anledningen är enkel; jag är svag för tjejer som slåss. Tänkt er Charlies Änglar, inga höjdarfilmer direkt men sjukt underhållande och snygga att se på. Sucker Punch skiljer sig en hel del från Änglarna, här är det en mörkare, råare ton samt yngre tjejer som slåss för verkliga livet. Inledningen är bland det snyggaste på länge och musiken är riktigt, riktigt bra genom hela filmen.

 

Regissören Zack Snyder som även gjort 300 har verkligen öga för det visuella och flickans fantasivärldar slutar aldrig att överraska, det är läckert, skrämmande och häftigt. Antingen tar man filmen för vad den är eller så kan man krossa den på alla plan; det beror helt enkelt på vilken inställning man har och hur man handskas med överdrivet action. Då menar jag verkligen överdrivet over-the-top scener där Matrix bleknar i jämförelse. Rent visuellt är filmen en ögonorgasm på 120 minuter.  

 

Tjejerna är snygga, filmen är tuff och musiken är ruskigt härligt. Det bjuds på skratt, skräck, tårar och tajta kläder, något som får vilken kille som helst att slicka sig om läpparna. Detta måste ha varit Snyders pojkdröm och det är kul att se hans fantasi få liv, men tyvärr blir det väldigt mycket yta och väldigt lite innehåll på sina ställen. Effekterna är tv-spelssnygga, de funkar ibland men i längden blir det väldigt plastigt. Betyget hamnar på en stadig trea, men om man är ett fan av kick-ass tjejer så lär man gilla den mer.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: du har alla vapen du behöver - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E


Kommentarer
Postat av: Jossan

Jag har inte orkat gå och se Sucker Punch. Verkar inte vara ngt för mig :(

2011-04-16 @ 11:01:12
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0