Recension: Thor



Thor

 

Inget nytt, men fortfarande bra

 

Den självupptagna, envisa Thor (Chris Hemsworth) ska krönas till kung av sin fader Oden (Anthony Hopkins), men det hindras av hans arrogans när han mot sin fars vilja ger sig in i en strid med isjättarna. Oden blir rasande och förbjuder Thor att återvända till sin gudavärld samtidigt som han tar tillbaka Thors krafter och skickar honom till människornas värld för att leva ett normalt liv. Där träffar Thor Jane Foster (Natalie Portman) och saker och ting tar en ny vändning…

 

Hemsworth är nykomlingen som får bära filmen på sina axlar och det klarar han bra, mest på grund av sin charm och krocken mellan gudavärlden och människovärlden. Hopkins gör en av sina bättre prestationer på senare tid, även om rollen känns alldeles för typiskt honom. Portman däremot gör en ganska mild insats som Thors kärleksintresse och efter att ha sett Black Swan känns rollen i Thor som ingenting mot vad hon egentligen kan åstadkomma. Filmen bjuder på fint spel och rollbesättningen funkar bra.

 

Effekterna är precis så storslagna och maffiga som man förväntar sig, det varken överraskar eller gör en besviken. Filmens actiondelar tillfredställde mig inte helt, på den fronten bjuder inte Thor på något nytt. Däremot finns det en hel del roliga och gulliga scener att se fram emot, från att Thor kommer till jorden och lär sig leva som en vanlig människa. Under dessa 120 minuter hade jag aldrig tråkigt, men jag var heller inte ”blown away”, så att säga. Detta är perfekt underhållning för stunden och funkar en mysig biokväll. Det blir en stadig trea till Thor.  

 

3/5   

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: hammare - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=JOddp-nlNvQ


Kommentarer
Postat av: Jossan

åhåh vill se vill se! :D

2011-04-29 @ 21:58:38
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0