Recension: Quarantine 2: Terminal



Quarantine 2: Terminal

 

Ny story, samma gamla visa

 

Den första Quarantine är baserad på den spanska succéskräckfilmen REC, fast gjord för den amerikanska publiken av amerikanska filmskapare. Del två är däremot inte baserad på REC 2, utan filmen tar sig friheten att bjuda på en ny story. Vi får följa två flygvärdinnor som ska jobba på ett nattflyg, när de väl är uppe i luften blir en av passagerarna allvarligt sjuk och de blir tvungna att nödlanda. Väl nere på marken blir de satta i karantän och får inte lämna terminalen.

 

Vad ska jag säga? Det positiva är ju att man vågat bidra med eget istället för att kopiera scen för scen och göra en ”amerikansk version”. Annars är det mesta dåligt, allt från uppbyggnaden till fotot och effekterna. Det finns ingen som helst överraskningsmoment eller spänning, fotot är alldeles för ljust och färgglatt för att passa filmens tema och det är överraskande lite blod och zombies. Skådespeleriet faller platt, även om huvudkaraktären har en viss charm.

 

Quarantina 2 har även oerhört svaga kopplingar till första filmen och det förklaras i överlag inget för fem öre; allt bara händer. Bara för att det är en ny handling blir inte filmen bra, man har totalt struntat i ett göra en intressant eller spännande story och bara malt på utan finess. Det blir en stark etta och inte mer till Quarantine 2: Terminal.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: panik på flygplan - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0