Recension: The Silent House



The Silent House

 

Kass, men försöker

 

Från Uruguay kommer en skräckfilm som är helt oklippt. Med det menas att filmen är inspelade i en enda tagning; utan några klipp och avbrott överhuvudtaget. Laura och hennes pappa har i jobb att rusta upp ett gammalt och fallfärdigt hus inför försäljning. När de kommer dit första kvällen märker Laura att det är något på övervåningen som låter och ber sin pappa gå upp för att kolla läget. När han inte kommer ner börjar skräcken sprida sig…

 

Själva idén med att göra en skräckfilm utan några klipp är ambitiöst, men jag har väldigt svårt att tro på det. Redan efter en kvart kommer det scener som är helt mörka vilket ger filmskaparna möjlighet till att sätta ihop två klipp, och det kommer fler sådana tillfällen senare under filmen. Så filmens största tyngd kan ifrågasättas, likaså skådespeleriet. Det är ytterst bleka insatser från de få involverade skådespelarna och större delar av filmen går åt att se Laura famla runt och se förvirrad ut.

 

Mot slutet försöker det svaga och minimala manuset ge filmen en twist, men det framkommer inte och man blir mer förvirrad än förbryllad. Det är ändå kul att ett land som Uruguay försöker komma med något unikt och spännande som når ända fram till Sverige, även som resultatet i sig inte är så värst lyckat. Det bjuds på en enstaka hoppa-till-scen och några obehagliga minuter, men som helhet är det en mer tråkig film än spännande. The Silent House (vilket är en väldigt konstig titel) får en svag tvåa.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: utan ”klipp” - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0