Recension: The Tortured



The Tortured

 

Titeln säger allt

 

Craig (Jesse Metcalfe) och Elise (Erika Christensen) förlorar sin sexåriga son Benjamin när han blir kidnappad och brutalt mördad av en psykopat som senare fångas och får fängelsestraff. När han ska flyttas mellan två anläggningar tar paret saken i egna händer och lyckas stjäla honom – för att ge honom den bestraffning som dem tycker är rättvist. Craig är läkare och vet därför hur man håller en person levande under de värsta omständigheterna – låt tortyren börja…

 

Detta är en film för de som älskar skräck och framförallt tortyrporr som Hostel. Det fanns riktigt vidriga scener som fick mig att tycka synd om psykopaten och må illa, men mycket mer blir det inte. Metcalfe och Christensen har inte tillräckligt med styrka i sina prestationer för att få mig att bli drabbad av deras förlust och deras agerande är mer oroväckande än givet. I mina ögon är de minst lika störda som psykopaten – det ena rättfärdigar inte det andra.

 

I slutet bjuds det på en twist som skulle kunna överraska de allra mest naiva och lättlurade, annars räknar man ut det ganska fort under filmens gång. Jag ska inte säga att det var tortyrdåligt, men det finns inte mycket innehåll i en sådan film och betyget hamnar på en svag, mycket svag tvåa.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: äckel - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0