Recension: Cowboys & Aliens



Cowboys & Aliens

 

Mycket utlovas, inget infrias

 

Jake (Daniel Craig) vaknar upp mitt i öknen utan att veta vart han har varit, vad som har hänt och hur han hamnat där. Runt handleden har han något fastbundet, något utomjordiskt i metall. Han börjar vandra och kommer till närmaste by där han hamnar i trubbel med Woodrow (Harrison Ford), men ganska snart avbryts deras dispyt av konstiga ljus som dyker upp på himlen; de blir utsatta för en utomjordisk attack och bestämmer sig efteråt för att hitta deras hem för att utrota dem.

 

Detta är en av de nya filmerna som blandar två genrer, så kallade mash-ups. Precis som actionkomedi eller romantiskt drama blandar man ihop cowboys och utomjordingar. Mycket står på spel och förväntningarna är höga, men här infrias bokstavligt talat inget. En parodi som Scary Movie ger mer valuta för pengarna än detta. Det bjuds på cowboys, men de är tråkiga, ointressanta och torftigt spelade. Craig och Ford ser mest ut att gå på autopilot och ha dödstråkigt.

 

Utomjordingarna ser exakt ut som de har gjort de senaste 100 åren, som underliga insekter med stora klor och slemmiga händer. Actionscenerna är motsatsen till imponerande och inget oväntat sker, slutet känns som en stor besvikelse och som helhet levererar inte filmen en hundradel av vad den borde. Ska man blanda ihop två så stora ämnen får man göra det med finess och stil, hjärta och känsla, inte bara vispa ihop något och hoppas på det bästa. Cowboys & Aliens får en etta i betyg.

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: 1

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: mash-up - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0