Recension: Kung Fu Panda 2



Kung Fu Panda 2

 

En explosion av färger

 

Uppföljaren till succén är i själva verket helt onödig, med en rätt så basic story om Po (Jack Black) som denna gång får en utmaning i form av en lömsk påfågel som vill ta över hela Kina med våld och utrota kung fun samt dess utövare. Till sin hjälp har fågeln en armé av blodtörstiga vargar och även ett nytt, dödligt vapen som hotar att splittra på Po och hans gäng, samtidigt som han under kämpandet får möta sina demoner från barndomen.

 

Den första filmen var inget som föll mig i smaken, för mycket tjockisskämt och trams, även om budskapet var fint utan att bli en övertydlig moralkaka. Tvåan skiljer sig inte mycket ifrån ettans barnsliga nivå vilket säkerligen tilltalar barn och målgruppen filmen vänder sig mot, men till skillnad från Pixars filmer finns det inte mycket för en äldre publik att njuta av. Jack Blacks röst och personlighet genomsyrar Po och med tanke på att jag inte gillar Black blir det väldigt svårt att sympatisera med Po och hans handlingar. Det blir inte bättre av att han seriöst är bland det mest korkade och idiotiska hjältar jag sett.

 

Däremot är animationen mästerlig; man möts av en explosion av färger, intryck och händelser, det finns inte en enda lugn minut i filmen och actionsekvenserna avlöser varandra med en rasande fart. Det är skickligt gjort och en del scener som ska skildra Pos barndom är riktigt häftigt genomförda. Även musiken hjälper till att höja upplevelsen av de välkoreograferade stridsscenerna samtidigt som det på manusväg lämnas mycket att önska. Det blir en stark tvåa till Kung Fu Panda 2.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: 1

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: klumpig panda - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0