Recension: Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

 

Ny tappning för barn

 

Den otroligt kända historien om Romeo och Julia kommer i en ny tappning; istället för människor är det trädgårdstomtar som får smaka på den klassiska kärlekstragedin! Vi får följa Gnomeo som bor på den blå sidan av häcken medan Julia bor på den röda sidan, han är en blå och hon är en röd och därför kan dem inte vara tillsammans. De utvecklar en relation i smyg, men det dröjer inte länge innan båda sidorna ryker ihop.

 

Detta är en film som främst riktar sig mot barn; det är färgglatt, detaljerat och sött. Många skämt avlöser varandra, de flesta för barnsliga för min smak men det finns en och annan replik som även roar de lite äldre. Det är kul att se historien i en barnvänlig version och det fungerar överraskande bra, rösterna passar karaktärerna och animationen är fin, även om det inte når till de bäst animerade filmerna (Pixar).

 

Det jag främst saknade i filmen var fler sång och dansnummer. Det bjuds på ett par stycken men inte tillräckligt många och färgstarka för att göra intryck. Annars är detta en underhållande rulle för de lite yngre som håller hela vägen och även slutar på ett nytt sätt. Det blir en stadig trea till Gnomeo & Juliet.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: trädgårdstomtar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0