Recension: Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull

Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull

 

Urflippad och överdriven

 

Vi får återigen bekanta oss med Jones (en stel Ford) nu när han hamnar mitt i ett äventyr av sällan skådat slag. Vid sin sida får han hjälp av en ung man vid namn Mutt (Shia LaBeouf) och blir tvungen att rädda sin gamla flamma Marion (Karen Allen). Mitt i detta kommer han även i kontakt med den ryska Irina (Cate Blanchett) som vill lösa mysteriet med kristalldödskallarna och hitta dess ursprung. Det blir en resa fylld med äventyr och farligheter.

 

En fjärde del som kommer så lång tid efter den tredje delen kan inte bli något bra, men man får ta hänsyn till att det återigen är Spielberg som är i registolen. Just därför känns filmen oerhörts spretig och överdriven, samtidigt som den har vissa element som fungerar väldigt bra. Ett av dessa element är tekniken som utvecklats och gör att Jones äventyr kan bli snyggare och ännu häftigare än tidigare, men samtidigt kändes många actionscener överdrivet löjliga. Ford gör dessutom väldigt lite, det är främst LaBeouf som är i centrum och står för actionscenerna.

 

Skådespelarmässigt är det ingen som sticker ut eller gör något märkvärdigt, däremot var det riktigt kul att återigen få se Karen Allen i rollen som Marion. Effekterna är snygga och musiken bra, men storyn i sig är förvirrande och meningslös, speciellt med tanke på hur upplösningen är. Slutet bäddar för ännu en film och syftar tydligt på vem som kan komma att ta över serien; Shia LaBeouf. Känns som om Spielberg missar målet med varannan film; det blir en stadig tvåa.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: kristalldödskallar - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0