Recension: Indiana Jones And The Last Crusade

 

Indiana Jones And The Last Crusade

 

Spielberg lär sig

 

När Indiana Jones beger sig ut på äventyr för tredje gången kretsar handlingen runt hans pappa, Henry Jones (Sean Connery) som spårlårst försvunnit och lämnat en förvirrad Indiana efter sig. Han får bege sig ut på jakt efter sin far, men ganska snabbt förstår han att han ännu en gång tävlar mot tiden, nazisterna och även ett föremål vid namn ”the holy grail”; som sägs ha magnifika krafter. Han måste lägga händerna på föremålet innan nazisterna, och även hinna rädda sin pappa.

 

Detta är en förbättring sen film nummer 2 i serien. Den irriterande humorn har slopats, jobbiga och töntiga sidokaraktärer är raderade och man har istället tagit in Connery, som står för några av filmens mest komiska och minnesvärda repliker. Man ser även att Ford redan blivit ”äldre” och att han är mindre lik sig själv än i de två första filmerna. Spielberg har även förnyat filmserien genom att slänga in nyanser av western, samtidigt som har hållit kvar de klassiska Jones-elementen.

 

Detta är minst lika bra som ettan och bjuder på ett dundrande äventyr som inte är tråkig en enda sekund. Betygsfyran är solklar.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 4

Skräck: -

Action: 4

Effekter: 4

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: holy grail - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0