Recension: The Tunnel



The Tunnel

 

Välfungerande trots brist på originalitet

 

När Australien stöter på vattenbrist bestämmer regeringen sig för att använda sig av de övergivna tunnelbanorna under Sidney för att komma åt sötvattnet som lagrats där, vilket leder till en hel del frågor; är det möjligt? Med tanke på att tunnlarna varit övergivna sedan andra världskriget och är under de nuvarande tunnelbanorna blir det många frågor och åsikter som går isär, och för att även bevisa att många hemlösa använder tunnlarna som sitt hem bestämmer sig en reporter för att göra en dokumentär om livet i tunnlarna. Det dröjer inte länge innan filmteamet inser att något står riktigt fel till…

 

Detta är en australiensk skräckfilm som jag laddade ner lagligt när jag laddade ner VLC media player. Skådespelarna spelar sig själva för att ge en verklig känsla till filmen och stilen påminner om allt från The Blair Witch Project till REC och liknande filmer med ”verklighetskänsla”. Inledningen är överraskande lång och man blir ordentligt insatt i vad som sker innan teamet kommer ner i tunnlarna. Som väntat går allt bra på ditvägen, men det blir svårare att ta sig tillbaka. Filmens styrkor är mörkret, ljudeffekterna och de oerhört stora och i vissa fall trånga tunnlarna som ganska fort skrämde slag på mig.

 

Miljöerna är kusliga och man har lyckats skapa en tät och otäck atmosfär och jag trodde att något skrämmande skulle hända vilken sekund som helst. Det som gömmer sig i mörkret avslöjas sent i filmen vilket är ett plus, men när man väl får se vad det är får man ingen ytterligare förklaring, utan man får tolka resten själv. Skaparna har lyckats åstadkomma en känsla av osäkerhet som genomsyrar filmen och gör det riktigt jobbigt för publiken att slappna av. Brist på originalitet är filmens största svaghet och många scener påminner eller känns som kopior av andra skräckfilmer, men som helhet är The Tunnel en välfungerande skräckfilm som får en trea.  

 

3/5

  

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 4

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: tunnlar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0