Recension: Indiana Jones And The Temple Of Doom



Indiana Jones And The Temple Of Doom

 

Inte en tråkig sekund

 

I uppföljaren till klassikern Indiana Jones träffar vi återigen på Dr. Jones (Harrison Ford), denna gång tillsammans med en liten asiatisk pojke vid namn Shorty (Jonathan Ke Quan) och en dramatisk, bortskämd sångerska vid namn Willie (Cate Capshaw). De hamnar i en liten by i Indien och får uppdraget att hitta en magisk, mystisk sten som stulit ifrån dem. På vägen dit upptäcker Jones att stenen i själva verket stulits av en sekt som planerar hemskare saker än vad han någonsin kunde ha föreställt sig…

 

Här har man tagit allt som gjorde ettan till en så bra film och kryddat till med extra; mer effekter, non-stop äventyr och massvis med over-the-top scener. Det är en intressant och rolig åktur, men mer betyder inte alltid att det blir bättre. Jones två sidekicks, pojken och sångerskan, är riktigt irriterande och orealistiska karaktärer. Varför man har med en gullig liten pojke som slänger ut gulliga kommentarer med jämna mellanrum får mig att skruva på av obehag, samtidigt som karaktären Willie är så överdriven och jobbig att jag ville döda henne.   

 

Musiken och effekterna håller hög klass om man tänker på när filmen kom ut och det är en bra uppföljare, men filmen når inte upp till ettans klass och publikfrierierna blir allt för många och övertydliga fram emot slutet. Detta är en actionfilm utan en enda död sekund, men det räcker inte hela vägen och filmen får en stadig trea.

 

3/5  

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 4

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 4

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: magiska stenar - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer
Postat av: FowZie ♥ ~ pojkfixerad Eskilstunabo

magiska stenar? hahah

2011-06-30 @ 23:36:07
URL: http://feliciaaulen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0