Recension: Priest



Priest

 

Präst löper amok

 

Tänk er en värld där vampyrer tar över och människorna hamnar i ett evigt krigande mot de blodtörstiga varelserna. Det visar sig att människorna inte har en chans mot vampyrerna och som sänt från himlen börjar kyrkan utbilda präster vars specialitet är att döda vampyrer, så efter ett tag fångas alla vampyrer in och kriget tar slut. Men när en ny armé med vampyrer attackerar måste en av präster (Paul Bettany) trotsa kyrkan för att rädda sin brorsdotter.

 

Detta är en typisk B-film med datoranimerade vampyrer som liknar monstren i Resident Evil 1&2, dåligt skådespeleri och ett avslut som inte är ett slut, utan bäddar för uppföljare. Att man utnyttjat 3D-tekniken är endast en anledning till att mjölka pengar från publiken, det bidrar varken med djup eller några häftiga scener. Bettany ser stenhård ut samtidigt som han väser ut sina repliker utan känsla, Karl Urban dyker upp i en mindre skurkroll där han spelar över med råge.

 

Priest innerhåller lyckligtvis ett visst underhållningsvärde och själva konceptet är intressant. Även introt är snyggt, med en kort tecknad sekvens som sammanfattar storyn på ett bra sätt. Annars finns det inte mycket att se här, så länge man inte är i akut behov av action och vampyrer kan man hoppas över Priest. Det blir en svag tvåa till filmen.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 2

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: vampyrslaktande präster - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer
Postat av: Jossan

Blev samma betyg ifrån min sida! iden är ju riktigt nice :)

2011-06-16 @ 17:07:27
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0