Recension: The Ward



The Ward

 

Inte ens en film i mängden

 

John Carpenter blev legendarisk efter att ha regisserat filmen Halloween och enligt många är han ”skräckens mästare”. För att inneha den titeln måste man göra sig förtjänt av den, och efter att ha sett hans senaste verk är fallet inte så. The Ward kretsar runt en ung tjej vid namn Kristen (Amber Heard) som tas in på mentalsjukhus på grund av okända anledningar och efter en kort period inser hon att stället spökar. Vad vill spöket?

 

Spökfilmer, eller filmer där ett spöke terroriserar andra personer har oftast liknande upplösning; de vill berätta något, få ro eller avslöja vem som mördade dem. Här är det inget undantag, med risk för att avslöja för mycket finns det inget slut som överraskar. Däremot har man slängt in en twist av den billigaste sorten, så dålig att jag seriöst funderade om Carpenter, som kallas ”skräckens mästare” verkligen godkänt det. Heard som oftast är duktig gör en blek insats som Kristen och det bjuds på ytterst få skräckmoment.

 

Fotot, effekterna och musiken är under genomsnittet och jag fann inget, absolut inget som talade för filmens fördel. Slutet lämnas öppet för en eventuell uppföljare, men efter den ekonomiska framgången (notera ironin) kommer en tvåa blir en våt dröm för Carpenter och inget mer. Efter Ghosts of Mars kan man tro att regissören lärt sig något, men detta är beviset på att han tyvärr inte har det som en gång i tiden gjorde honom till en av de största talangerna. Betygsettan är given.

 

1/5  

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: ondskefull spöke - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer
Postat av: Nathalie @ Bloody Disgusting

Nj.. verkar ju inte ha vart något att hurra över. Gillar ju Carpenter!

2011-07-20 @ 21:13:05
URL: http://bloodydisgusting.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0