Recension: The Mechanic



The Mechanic

 

Spännande Statham-action

 

Arthur Bishop (Jason Statham) jobbar för ett företag som ger honom jobb med jämna mellanrum. Jobben består av personer som han ska undanröja; det ska ske rent och snyggt så det helst ser ut som olyckshändelser. Hans nästa uppdrag blir att undanröja en av företagets högsta chefer, Harry, och även hans personliga vän. Mot sin vilja avslutar han jobbet och kommer i kontakt med Harrys son Steve (Ben Foster). Bishop börjar lära upp Steve men ganska snart inser han att Harrys död var helt onödigt…

 

Jason Statham är inte känd för att vara en duktig skådespelare, men han är en grym actionhjälte. Han kan utan tvekan jämföras med Bond eller Bourne och hans utstrålning och ”hårda” utseende passar utmärkt för filmer som The Mechanic. Ben Foster är trovärdig som den sunkiga alkissonen som förlorat sin far och det är kul att se Donald Sutherland i en liten roll som Harry. Filmens starka sida ligger dock inte bland skådespelarna eller storyn, utan det är actionscenerna man vill se.

 

Det bjuds på ganska mycket spänning för slanten och explosionerna är stora, skottlossningarna många och slutet riktigt överraskande. The Mechanic bryter ingen ny mark överhuvudtaget, men som en actionfilm fungerar den väldigt bra. Är du dessutom ett fan av Statham lär du inte bli besviken. Det blir en stadig trea till The Mechanic.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Statham-action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=CMklQNn0OH0


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0