Recension: Oceans



Oceans

 

Magnifika naturbilder, men inget mer

 

Oceans är en dokumentär som fångat världens hav och dess invånare på ett sätt som du aldrig sett tidigare. Inledningsvis bjuds vi på några ruskigt snygga havsbilder som nästan ser datoranimerade ut, och längre fram dyker kameran ner under vattnet och visar oss djur som vi sällan ser i vanliga djurprogram. Många fascinerande bilder avlöser varandra och efter en timma byter filmen spår och visar hur människan påverkar naturen, något som vi gärna blundar för.

 

Gillar du natur bör du se dokumentären, gillar du hav och undrar över djupets mysterier kommer du älska den. Det finns ingen speciell story eller riktlinje i filmen och när den tar slut känner man sig ganska mätt på alla maffiga bilder, och tyvärr är det just där filmen saknar något. Jag har sen tidigare sett Planet Earth och mycket som är med här liknar Planet Earths innehåll; storslagna scener med annorlunda djur och sällan skådade djurarter i sina hemmiljöer.

 

Men som sagt, är man intresserad av naturen är detta ett måste och även om man inte är det blir man kanske positivt överraskad om man ger dokumentären en chans. Det blir en stadig trea till Oceans.

 

3/5  

 

Foto: 5

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action:

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: havet - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=uXLbQrK6cXw

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0