Recension: Rio



Rio

 

Färgglatt och barnsligt

 

Från gänget bakom de smått briljanta Ice Age filmerna kommer Rio, en film som återigen kretsar runt djur. I detta fallet får vi följa Blu, en sällsynt sorts papegoja från Rio som blir tillfångatagen och hamnar i Minnesota. Där omhändertas han av Linda och växer upp, men efter några spontana händelser hamnar han och Linda i Rio – ifrån varandra. Samtidigt som Linda letar efter sin älskade fågel får vi se hur Blu anpassar sig till livet i sin naturliga miljö.

 

Rio är en väldigt färgglad film och tyvärr är filmens ca 5 första minuter även de bästa. De sjungs med jämna mellanrum vilket passar utmärkt, speciellt med tanke på att man utnyttjat själva Rio och dess hysteri vid karnevaler. Det är snyggt animerat och man har främst siktat in sig hos småbarnen, med massa barnsligt humor och småtöntiga karaktärer. Just därför fick filmen mig varken att skratta eller bli överraskad, men det hade jag redan räknat med.

 

De kändisröster som man använt sig av fungerar riktigt bra förutom på huvudkaraktären Blu, där Jesse Eisenberg står för rösten; han låter irriterande och distraherande. Handlingen bjuder på i stort sätt noll överraskningar och det är filmens svagaste punkt, att den vuxna publiken inte kommer bli ”wowad”, till skillnad från Ice Age där man har massvis med ”dold” vuxenhumor som fungerar för alla åldersgrupper. Rio är en läckert animerad film med härliga sångnummer som i första hand riktar sig mot barnen, och det räcker till en svag trea.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: fågel som inte kan flyga - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0