Recension: Safe House



Safe House


Ett säkert kort


Matt (Ryan Reynolds) jobbar i ett så kallat ”safe house” som tar emot kriminella och viktiga profiler temporärt innan de flyttas till ett riktigt fängelse. Efter en lång och händelsefattig period får han reda på att Tobin Frost (Denzel Washington), en mycket eftertraktad man, ska just besöka anläggningen han jobbar på för att senare flyttas iväg. Under hans vistelse blir byggnaden attackerad av ett gäng tungt beväpnade män och när endast Matt och Tobin är kvar blir han tvungen att se till att hålla Tobin i schack tills förstärkningen dyker upp, något som är lättare sagt än gjort.


Daniel Espinosa som tidigare regisserat Snabba Cash satsar på säkra kort och med skådespelare som Reynolds, Washington, Vera Farmiga och Brendan Gleeson är det ytterst lite som kan gå fel. Det är medryckande och fartfyllt nästan hela tiden samtidigt som både Reynolds och Washington får utrymme att visa vad de går för. Intressanta sidokaraktärer, klipskt manus och passande kameraarbete i form av handburen kamera och intensiv klippning levererar en spännande filmupplevelse.


Även om det som helhet och just i stunden känns bra lyckas man inte skaka bort känslan av att man sett liknande filmer förut, varken storyn eller actionscenerna gör sig märkvärdiga och filmens sluttwist är inget nytt. Men med tanke på filmens ekonomiska framgång och faktum att Espinosa är en duktig regissör är det givet att detta inte är det sista i får se av honom. Safe House får en stadig trea.


3/5


Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: klarar Matt av Tobin? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0