Recension: The Bourne Identity



The Bourne Identity

 

En fyllig actionfilm

 

Jason Bourne (Matt Damon) hittas ute till havs, medvetslös och skottskadad. Efter att ha räddats av en fiskebåt och fått tillbaks medvetandet inser han snabbt att han drabbats av minnesförlust och inte vet något om sin historia. Väl på land börjar han gräva efter information om vem han är, men det visar sig bli svårare då poliser och företag är ute efter honom. Det blir en kamp mot klockan och sin omgivning när han försöker ta reda på sanningen – något som till varje pris hålls undan honom.

 

Detta är den typ actionfilm som har allt; coola slagsmålsscener, rasande biljakter och spännande skjutsekvenser med snygg klippning och en huvudkaraktär som man verkligen stöttar. Släng in en kärlekshistoria, en läskig skytt och några färgstarka skurkar så har vi en fyllig actionfilm som tillfredställer tittaren på de flesta plan. Filmens starka sida är att man inte underskattar publiken utan kör på en story som kräver lite tankeverksamhet och undviker de flesta klichéer.


Damon är grym i huvudrollen, dels för att hans mjuka utseende inte förbereder för de hårda handlingar som han begår men även för att han bär upp karaktären med en trovärdighet som få andra skådespelare skulle ha lyckats med. Filmens tredje akt tappar lite i form av spänning och saknar den klimax som jag väntade på, men som helhet är detta en solid actionfilm som bäddar för ännu bättre uppföljare. Det blir en stark trea till The Bourne Identity.


3/5


Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: Vem är Bourne? - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0