Recension: The Woman In Black



The Woman In Black


Småläskig och snygg


Arthus Kipps (Daniel Radcliffe) är en ung man som förlorat sin fru och ensam fått uppfostra sin son. Han tackar ja till ett jobb som drar honom långt ut till en avlägsen by där han ska sälja ett hus som en rik kvinna lämnat efter sig. Arthur upptäcker snart att huset, bortsett från att vara fylld med läskiga föremål, även spökar. Han tycks se getalten av en svartklädd kvinna som dyker upp lite överallt, men vem är hon och vad vill hon?


Radcliffes första film efter Harry Potter-serien är en skräckis med en klassisk spökhistoria i centrum och det fungerar bättre än väntat. Med snygga kulisser, kuslig rekvisita och några väl fungerande skrämseleffekter berättar filmen en ganska basic spökhistoria på ett bra sätt. Radcliffe är inte branschens bästa skådespelare men gör ett hyggligt jobb och platsar in riktigt bra med sin nya look och kläder.


Även fotot är skickligt genomfört och använder sig väl av de olika miljöerna samtidigt som det är lite synd att man inte försökt göra något lite mer skrämmande när man ändå haft möjligheten. Ibland kändes det som om det gick alldeles för lång tid mellan de spännande bitarna och trots intressanta sidokaraktärer blir det ett svagare helhetsintryck man får av filmen. The Woman In Black får en stadig trea och även tummen upp för den fina och vågade avslutningen.


3/5 


Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: kvinnospöke - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0