Recension: Timber Falls



Timber Falls


Mer störd än skrämmande


Mike och Sheryl drar ut i vildmarken för att spendera lite tid med varandra och komma bort från allt annat. De njuter av att tälta, bada i sjön och sitta uppe vid brasan på kvällarna. Något de inte är medvetna om är gestalten som har dem under uppsikt och planerar deras kommande dagar. De ska nämligen tas till fånga och avla en äldre man och kvinnas barn eftersom kvinnan själv inte kan bli gravid och på köpet ska de även renas från sina synder.


Många filmer med likadant upplägg har gjorts och även om motiven oftast skiljer sig åt är det samma mall som filmerna följer. Timber Falls hamnar i den kategorin och trots duktiga skådespelare, ovanligt smarta karaktärer och bättre dialog än genomsnittet skräms den inte ordentligt. Det är mer ”wtf”-ögonblick som framförallt är störda och många gånger känns det hela komiskt istället för läskigt.


De skumma sidokaraktärerna är där, skogsjakterna är där, skriket och det oskiljaktiga kärleksparet finns med, det är gott om blod och den miffade, utnyttjade karaktären som styrs av sina herrar springer runt med vapen i högsta hugg. Det är ingen dålig film, men för den insatte finns inget fräscht och spännande att avnjuta här. Det blir en tvåa till Timber Falls.


2/5


Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vem ska föda åt vem? - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0