Recension: Don't Be Afraid Of The Dark



Don’t Be Afraid Of The Dark

 

Fantasilös soppa

 

Sally (Bailee Madison) blir tvungen att flytta till sin pappa som bosatt sig i ett stort hus tillsammans med sin yngre flickvän Kim (Katie Holmes). Efter några nätter upptäcker Sally att det är något konstigt med huset, men hennes pappa tror att hon beter sig konstigt på grund av miljöbytet. Medan Kim försöker få kontakt med Sally dras Sally mer och mer in i det mörker hon ser runt om kring sig, utan någon förstående vuxen att kunna prata med.  

 

Guillermo del Toro har skrivit manuset som på många sätt påminner om en av hans äldre filmer, nämligen Pan’s Labyrinth. Det som gjorde Pan’s Labyrinth till en fantasifylld och unik upplevelse är dock som bortblåst och har ersatts av klichéfyllda scener och repliker. Skådespeleriet är som bäst mediokert men den unga Madison lyckas göra en finfin insats som lär hjälpa henne få en framgångsrik karriär.

 

Skräckfyllda scener saknas helt; intressanta scener glimmar förbi men dränks i den fantasilösa soppa som slutligen tar över filmen totalt. Att Toro slängt in små, fula varelser som springer runt med rakblad är ett billigt sätt att undvika ett bättre manus som troligen hade krävt större ansträngning från hans sida. För den mörkrädde finns ett par scener som kan upplevas som kusliga, annars blir det en svag tvåa till denna oinspirerade rulle.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: vad händer i mörkret? - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0