Recension: Puss In Boots



Puss In Boots

 

Briljant spin-off

 

Den omtyckta karaktären Puss (strålande röstspel av Antonio Banderas) blir tvungen att tillsammans med en annan katt vid namn Kitty Softpaw (Salma Hayek) och hans före detta vän Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) hitta några magiska bönor från den kriminella duon Jack & Jill. Det blir ett farligt äventyr, men de har ingen aning om vad som väntar när bönorna väl planterats.

 

Man har inte hindrat fantasin från att flöda och fläta ihop olika historier; det händer i stort sett något hela tiden. Vi får se hur Puss växte upp, vad som fick han och Humpty Dumpty att glida isär och vad som väntar honom i framtiden. Det är oerhört snyggt och färgrikt animerat med riktigt läckra 3D-effekter som verkligen fungerar. Röstcastingen är snudd på perfekt och filmens första tjugo minuter är ren och skär underhållning av världsklass. Sen blir det lugnare, men skämten duggar tätt och det bjuds på underhållning av högsta klass.

 

Det blir ett stort plus då skaparna lämnat resten av Shrek-karaktärerna och självaste Shrek utanför filmen, detta är Mästerkattens film och han får tid att glänsa, briljera och charma publiken. Det var länge sedan jag njöt så mycket av en animerad film; detaljerna är smått galna och det finns mycket att skratta åt här. Storyns vändning kanske inte är världens mest originella, men när resten av filmen håller så hög rang kan jag inte göra annat än att kalla Puss In Boots för den bästa animerade filmen 2011 har att erbjuda och dela ut en svag femma.

 

5/5

 

Foto: 5

Skratt: 5

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5 (röst i detta fall)

 

Filmens specialitet: Mästerkattens uppväxt - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0