Recension: Red State



Red State

 

Tre i ett

 

Tre kåta grabbar får en sexinbjudan av en äldre kvinna – något de självfallet inte tackar nej till. När det blir dags möter de upp henne och blir neddrogade, för att senare vara med om sin värsta mardröm; de har hamnat bland en grupp extrema fundamentalister som tänker utöva guds önskan genom att rena deras kroppar från all synd som de har begått, med eller mot deras vilja. Kampen kan börja…

 

Red State är till att börja med en väldigt annorlunda film, det känns som tre filmer i ett; skräck, dokumentär och slutligen action. Början är den minst intressanta, det känns som en typisk B-skräckis, men så fort vändningen kommer blir det otroligt tänkvärt och oförutsägbart. Regissören Kevin Smith driver friskt med extrema, troende sekter lik Westboro Baptist Church och det är inte konstigt att filmen redan skapat kontroverser i USA.

 

Slutakten tappar lite i form av både fart och innehåll då allt övergår till action, under vissa ögonblick undrade jag om dem seriöst hade gått loss på alla ljudeffekter som fanns att få tag i. Det finns heller inga bestämda huvudrollsinnehavare här, vilket gör att man aldrig vet vad som ska ske. Det blir en stadig trea till Red State som lyckas chocka utan att gå till överdrift och bli en våldsorgie, samtidigt som filmen säger ett och annat om nutiden.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: störda sekter - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0