Recension: The Darkest Hour



The Darkest Hour

 

Spännande idé, tråkigt resultat

 

Sean (Emile Hirsch) befinner sig i Moskva med en av sina polare för ett jobb – men när det går åt helvete bestämmer de sig för att dra ut och supa bort bekymren. En kväll som startar fint urartar i totalt kaos när något faller ner till jorden och förvandlar allt som kommer i kontakt med det till stoft. Tillsammans med tre andra personer bestämmer de sig för att klara sig undan katastrofen, vilket är lättare sagt än gjort…

 

Med en cool trailer kan man komma långt, men det garanterar i slutändan inte en belåten publik. Idén om en utomjordisk invasion som är osynlig är skrämmande men filmen i sig är på gränsen till tråkig. För få spänningsmoment och mycket vattentramp gör att filmen upplevs som längre än dess ynka 89 minuter. Det är däremot snyggt genomfört med häftiga effekter, trots att man slarvat med användningen av 3D.

 

Joel Kinnaman är en bedrövelse i sin första internationella roll – jag hoppades att han så fort som möjligt skulle omvandlas till stoft för att slippa hans idiotiska beslut och irriterande brytning. Men det är egentligen inte hos honom felet ligger – karaktärerna är exakt de stereotypiska knattarna man kan förvänta sig i en sådan rulle och det är slutligen manusförfattarens brist på engagemang som resulterat i detta. The Darkest Hour lyckas som bäst nå en tvåa.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 1

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: osynliga utomjordingar - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0