Recension: Immortals



Immortals

 

Förbryllande utfyllning

 

Theseus (Henry Cavill) by blir brutalt plundrad och förstörd av kung Hyperion (Mickey Rourke) och hans soldater, samtidigt får han se sin mor bli hänsynslöst mördad. Tillsammans med några motståndare och ett orakel ger Theseus ut sig för att stå emot Hyperions arméer och hitta ett speciellt och kraftfullt vapen som kan hjälpa honom vinna striden. Allt detta sker under bevakning som gudarna, som har ett och annat att säga till om.

 

Om producenterna till 300 och själva filmen kan man säga mycket, däremot kan man inte anklaga 300 för att vara en långsam film som saknar underhållningsvärde. Motsatsen till Immortals som känns som några långa färdsträckor efter varandra. Här och där dyker en effektiv actionscen upp, men så fort man börjar njuta tar de slut och filmen återvänder till att lunka runt i meningslösa cirklar. Många av händelserna förbryllade mig, mest eftersom de kändes så korkade.

 

Cavill som har gått från noll till hundra på väldigt kort tid spänner sig och ser tränad ut, men inlevelse och känsla saknas i hans agerande. Rourke däremot njuter av varenda sekund som den störde Hyperion och står för några av filmens absolut bästa scener. Som väntat är effekterna häftiga och bitvis riktigt läckra, men det räcker inte från att rädda tempot och de döda minuterna mellan actionscenerna. Det blir en tvåa till Immortals.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 4

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: läckra strider - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0