Recension: Shark Night 3D



Shark Night

 

Blodfattig bakisunderhållning

 

Kåta, snygga och ointelligenta ungdomar beger sig ut för att bada, sola och supa ner sig vid en stuga ute vid en ö. Sjöns djurliv består till stor del av gigantiska, blodtörstiga hajar som attackerar allt som rör sig. Ironiskt nog plaskar ungdomarna runt som idioter och blir hajmat, en efter en. Kruxet är; hur kan hajarna ha kommit in i sjön? Japp, där har vi till och med upplägget för en eventuell twist. Fascinerande.

 

Manusmässigt är det noll, skådespelarmässigt helt okey, effektmässigt är det bedrövligt. Datoranimerande hajar som får pirayorna från Piranha 3D att se Oscarsvärdiga ut, då har man lyckats nå ett nytt lågvattenmärke. Problemet är dock att filmen är för rumsren för att kunna bjuda på den hajterror man förväntat sig, det är överraskande barntillåtet utan våld, blod och skrämmande scener.

 

Hoppet är dock inte helt ute; trots dess påtagliga brister är det en ganska kul, hjärndöd underhållning som fungerar utmärkt som bakisunderhållning. Hade man tagit ut svängarna lite mer och haft bättre effekter kunde det ha blivit något bra, men nu kommer inte filmen längre än en svag tvåa. Komiskt att filmen heter Shark Night, när det mesta utspelar sig under dagen. 

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: hajterror - 2                        

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0