Recension: Intruders

 

Intruders

 

Klichéträsk

 

Mia (Ella Purnell) är en helt vanlig tjej med undantag från när hon sover; hon hemsöks ofta av en gestalt i huva som vill åt hennes ansikte – exakt samma gestalt som även hemsöker en ung pojke i ett annat land långt ifrån henne. Mias pappa John (Clive Owen) börjar bli orolig när hennes mardrömmar blir våldsammare och påverkar hennes dagliga beteende, men det visar sig att hennes drömmar är grunden till något som ingen av dem kunde ha förutspått.

 

Juan Carlos Fresnadillo, regissören bakom denna och smått lysande 28 Veckor Senare (som enligt mig slår originalet) kan man förvänta sig ett och annat av. Intruders är en snygg film som rent estetiskt försöker sticka ut men misslyckas på grund av halvtaskiga och övertydliga CGI-effekter, samtidigt som handlingen inte har mycket fräscht att skylta med. Den hamnar alldels för ofta i tidigare upplevda klichéträsk där både präster och läkare tas till för att ta itu med barnens mardrömmar.

 

Clive Owen gör inte en direkt minnesvärd prestation, däremot är Purnell väldigt duktig och stark i sin roll. Några få skrämmande scener försöker sätta sig på minnet men förstörs som sagt av dålig animation och oftast oförklarliga händelser. När den stora sluttwisten har avslöjats blir filmen plötsligt sämre då man inser att manusförfattaren bara vridit om en ganska simpel och typisk story för att göra filmen mer intressant och på så sätt mycket mer invecklad än vad den egentligen behövt vara. Intruders får en tvåa.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: läskiga drömmar - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0