Recension: Chernobyl Diaries

 
Chernobyl Diaries

Klichétyngt och korkat

En samling vänner bestämmer sig för att göra något de aldrig tidigare gjort när de träffar en extremturism guide; hälsa på ödelagda Tjernobyl. Så i sällskap med guiden och ytterligare två turister beger de sig ut i den övergivna staden, trots påtagliga vinkar om att de inte borde åka in dit. Väl framme verkar allt lugnt, men mot kvällen inser de snabbt att de inte är ensamma och har sällskap.

Upplägget har man sett tusen gånger innan, en person i gänget slänger fram den korkade idén om att göra något livsfarligt och alla är med på det trots en som ständigt hävdar att det är en dum idé (gissa vem som har rätt till slut?). Det som händer därefter är inte så annorlunda; folk försvinner, skuggor dyker upp och något okänt lurar i mörkret. Trots dessa faktorer är det sällan jag sett en modern skräckfilm med så få försök till att just skrämma publiken.

Största problemet är att karaktärerna är så oerhört idiotiska att man ganska tidigt i filmen vill att de ska dö. Det ena korkade beslutet avlöser det andra och folk beter sig motsatsen till vad man hade gjort i en sådan situation. Det blir ganska enfaldigt och tråkigt att se på det hela och mot slutet avslöjas inte ens det som jagat våra ”hjältar”, utan det hela trycks in i en klichétyngd och påtvingad twist som inte gjorde mig smartare i alla fall. Betygsettan är given.

1/5

Foto: 1
Skratt: -
Musik: -
Skräck: 1
Action: -
Effekter: -
Skådespeleri: 1

Filmens specialitet: vad döljer sig i Tjernobyl? - 1

- = Ej aktuellt.
0 = Värdelös.
1 = Dålig.
2 = Godkänd.
3 = Bra.
4 = Mycket bra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0