Recension: The Loved Ones



The Loved Ones


Svart humor som bäst


Lola vill gå på bal med Trent och frågar därför honom om han vill bli hennes dejt; tråkigt nog är det inte ömsesidigt och Lola får snopet bita i det sura äpplet. Trent spenderar tiden tillsammans med sin flickvän samtidigt som Lola smider planer, för när det blir dags för balen försvinner Trent plötsligt och spåren leder hem till Lola, där en sjukt sadistisk lek precis börjat. Som spiken i kistan är även Lolas pappa med på planerna, och Trent får verkligen ångra sig att han sa nej… Men kommer han klara sig?


Australienska skräckfilmer är ibland riktigt bra (Wolf Creek) och The Loved Ones hamnar bland de bättre skräckisar jag sett på senaste, även om filmen i sig inte är speciellt skrämmande. Här blandar man temat bal med tortyr, sadism och sexuell frustration samtidigt som man glatt blandar in en gnutta kannibalism. Allt är dock gjort med glimten i ögat, replikerna vassa och skådespelarna verkar ha riktigt kul.


Det är överraskande rått och blodigt, Lola är inte rädd för att ta i med olika föremål och Robin McLeavy som spelar hennes karaktär bokstavligt talat är Lola. Det är färgglada scenstycken man sällan ser i skräckfilmer som varvas med skrattretande ögonblick och hela tiden undrar man hur det hela kommer sluta. Uppskattar man inte denna typ av film ska man hålla sig långt borta, för ren skräck serveras man inte utan detta är svart humor som bäst. The Loved Ones får en stark trea.


3/5


Foto: 3

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: alternativt balaktivitet - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0