Recension: Chronicle



Chronicle

 

Kul, spännande och hemsk

 

Andrew är en ensam kille som växt upp i ett trasigt hem med en allvarligt sjuk mor och en alkoholiserad far som slår honom. Matt har det bättre trots att han är Andrews kusin, han har flyt med tjejerna och lyckas klara sig igenom de flesta situationer. Steve är den populära, sportiga killen som vill bli politiker och har ljusa framtidsutsikter. Dessa tre mycket olika individer kommer inom en snar framtid dela en onaturlig kraft som flätar ihop deras liv på ett ytterst farligt och dramatiskt sätt.

 

Med en budget på $12 miljoner och filmad i ”found footage” stil är Chronicle en utstickande film som lyckas vara gripande, välgjord och välspelad vilket är en stor bedrift med tanke på resurserna bakom rullen. Uppbyggnaden är av det mer klassiska sorten där karaktärerna utforskar sina krafter, lär sig hantera och börjar använda det lite smått. Hur detta utvecklas avslöjar jag inte, men det är värt att notera filmens huvudkaraktär Andrew och att det mesta kretsar runt honom och vad han känner.

 

Sista tredjedelen blir riktigt ihållande och häpnadsväckande, nästan lite överdrivet men jag köper det ändå. De tre karaktärerna byggs upp ordentligt vilket medför att man blir rörd av vad de går igenom, så när effekterna sakta men säkert blir fler känns de nödvändiga för att utveckla storyn. Det känns aldrig att filmen tappar fokus och är man intresserad av filmer i ”found footage” stuk lär man inte bli besviken. Chronicle får en stadig fyra.   

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 4

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: nya krafter - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0