Recension: The Innkeepers



The Innkeepers

 

För lång uppbyggnad

 

Två anställda på ett gammalt hotell, Claire (Sara Paxton) och Luke (Pat Healy), bestämmer sig för att leta efter övernaturliga väsen innan hotellet stängs ner för gott. De letar efter spöket Madeline som sägs ha ett fruktansvärt förflutet i byggnaden och ju närmare sanningen de kommer desto mer känner de av att något inte stämmer. Claire berättar detta för en av hotellgästerna som visar sig ha en viss talang för det övernaturliga och bestämmer sig för att hjälpa dem. 

 

Regissören Ti West bevisade genom The House Of The Devil att han har koll på hur man bygger upp en film som osar gammaldags skräck och The Innekeepers är precis likadan. Långsamt byggs stämningen upp till oförväntade höjder där skräcken blir så ihärdig att man bara vill blunda – men det är endast ett fåtal gånger det sker. Oftast är det småspännande men händelselöst vilket i mitt fall kändes tråkigt.

 

Sara Paxton är riktigt duktig i rollen som Claire och hennes medspelare Pat Healy klarar sig också bra och det är främst under de sista tjugo minuterna filmen kommer igång på riktigt. Däremot är uppbyggnaden alldeles för lång och det är där filmen tappar en del, annars är detta en gammaldags skräckfilm med en klassisk spökhistoria och bra skådespel. Betyget blir en svag trea för The Innkeepers.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: spökande hotell - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0