Recension: Brave

 

Brave

 

Modigt och vackert

 

Merida är en prinsessa som vill gå emot sin mors önskan om att gifta sig och vill istället vänta på att bli förälskad i den rätte, något hennes mamma inte kan förstå riktigt. Efter att ha bråkat med sin mor beger hon sig ut i skogen och återvänder med något som förändrar hennes tillvaro mer än hon hade önskat och räknat med; det blir en kamp mot klockan och hennes inre demoner för att inte bara rädda sig själv, utan även hennes mor.

 

Många anser att Brave är Pixars dipp som Cars 2 satte igång, vilket i mina ögon inte stämmer. Brave är en mycket modig film om relationen mellan en dotter och hennes mor, om förståelse och om att inse sina misstag och rätta till dem. Det är oerhört vackert animerat, precis som man kan förvänta sig från Pixar och musiken är välanpassad efter scenerna. Det är ingen komedi, ingen barnfilm eller vuxenfilm för den delen, den tilltalar alla och främst den kvinnliga delen av publiken.

 

Det bjuds på en del skratt, en hel del spänning och mycket känslor som gör att man kan relatera till de olika karaktärerna. Miljöerna är vackra och detaljrikedomen gör det hela till en visuell fest, något som Pixar alltid haft som en av sina styrkor. Det blir en stadig fyra till Brave.

 

4/5

 

Foto: 5

Skratt: 2

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: att rätta till sina misstag - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0