Recension: Skyfall

 

Skyfall

 

Bra, bättre, Bond

 

När James Bond (Daniel Craig) åter är tillbaka kretsar handlingen runt M (Judi Dench) och någon i hennes förflutna som gör sig påmind i form av Silva (Javier Bardem), en man som alltid verkar vara steget före Bond och hans team. Vem är han och vad vill han? Frågorna är många, tiden knapp och Bond är sig olik; skadad och svagare än någonsin tar han sig an fallet för att rentvå M, men frågan är om han eller M för den delen, kommer att klara sig?

 

Jag har aldrig varit ett James Bond fan, men de nya filmerna med Craig har jag överraskande nog gillat, och Skyfall lyckas bekräfta det ännu en gång. Efter en explosiv inledning och superläckra förtexter (till Adeles dramatiska stämma) kastas vi in i handlingen; ingen onödigt komplicerad handling för sakens skull, utan en intressant och ständigt spännande story som inte bara engagerar utan även introducerar en av de bästa skurkarna i Bonds historia.

 

Bardem verkar njuta till tusen av att spela den sinnessjuka Silva och han gör det med bravur, annars är Craig överraskande humoristisk i rollen som Bond, samtidigt som Dench och Ralph Fiennes ger filmen en välbehövd tyngd. Actionsekvenserna är ren fröjd att skåda och även om jag njöt mest av filmens första 15 minuter är det full krut fram tills sista skottet som avlossas. Musiken är läcker, miljöerna häftiga och trots filmens speltid på över 140 minuter blir det aldrig utdraget – betygsfyran är given för Skyfall.

 

4/5 

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: 4

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: vad vill Silva? - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0