Recension: The Awakening

 

The Awakening

 

Bra prestationer i trött tappning

 

Florence (Rebecca Hall) hjälper polisen med att avslöja lögnerna bakom övernaturliga händelser och sätta dit personer som påstår sig kunna ta kontakt med andra dimensioner – och hon är grym på sitt jobb. När hon anländer till en skola för att ta hand om de påstådda övernaturliga händelserna upptäcker hon snabbt att detta är något hon aldrig tagit sig an förut – är det verkligen övernaturliga fenomen som sker eller är det någon som driver med henne?

 

Det finns mycket positivt i The Awakening; skådespeleri som får andra skräckfilmer att blekna, foto som bidrar till den drömska tonen och effektiv musik som hjälper till med att skapa mystik och misstro. Inledningen är intresseväckande och det hela bäddar för en bra upplevelse; dock så kommer skräckeffekterna alldeles för sällan och de är alldeles för medelmåttiga för att göra intryck.

 

Trots att så många andra faktorer försöker få rullen att fungera börjar den halvvägs halta och mot slutet blir det alldeles för platt och upplösningen är allt annat än tillfredställande. Med skådespelare som Hall, Dominic West och Imelda Staunton förväntade jag mig något mer effektivt, men nu hamnar The Awakening bland genrens svagare bidrag trots övertygande rollprestationer.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: överturliga fenomen - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0