Recension: Wolf Creek 2

 

Wolf Creek 2

 

Mer av allt

 

Åtta år efter att första Wolf Creek landade på DVD-hyllorna har uppföljaren hunnit ikapp oss och med samma regissör bakom ratten blir det inget annat än bra. Vi får denna gång följa en serie olika karaktärer till skillnad från föregångaren där all fokus var på filmens huvudtrio; vi introduceras till ett tyskt par och senare en brittisk kille som alla blir terroriserade av den sadistiske Mick Taylor.

 

Uppföljaren är större, snyggare, blodigare och längre än första filmen; mer av allt, några nya element samt en liten fördjupning i karaktären Mick som måste vara en av de mest obehagliga och vidriga seriemördarna som någonsin skildrats på film. Det är fart och fläkt genom hela filmen – dock känns det som helheten bara består av några sekvenser som staplats ihop i klipprummet; det hänger ihop men det känns som olika kapitel – en viss scen med en känguruflock känns oerhört udda.

 

John Jaratt verkar njuta av att få lufta sin inre sadist och har oerhört kul i rollen som Mick samtidigt som Ryan Corr funkar som en pretty-boy som är med om sitt livs värsta natt. Regissören har även lagt om stuket lite; istället för att lära känna karaktärerna innan helvetet bryter loss får vi lära känna dem under färden, något som bidrar till att uppföljaren inte har originalets långa uppbyggnad. Wolf Creek 2 kammar hem en stark trea och slutet är bland det bästa jag sett inom skräckfilmer – någonsin.

 

3/5

 

TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0