Recension: Prinsessa

Prinsessa

 

Trovärdig skildring av att vilja synas

 

Maja (Zandra Andersson) är en överviktig tjej som har en stor dröm, nämligen att bli en filmstjärna. Att få agera ut, på scen eller framför kamera, där bara hon står i centrum. Men detta är endast en dröm, för hennes vardag är motsatsen. Hon är med i teatergruppen i skolan där hon inte är så speciellt omtyckt, hon är hemligt intresserad av Alex (Anastasios Soulis) och hemma ser ingen av hennes föräldrar någon talang i henne. Genom några händelser kommer hon i kontakt med Erika (Moa Silén), som jobbar med att filma bröllop. Erika bestämmer sig för att filma Majas vardag och se om det kan bli något bra av det, samtidigt som hon under tiden presenterar sin idé för olika tv-kanaler för sponsring.

 

Man får följa utvecklingen av dessa händelser, vad som sker och hur Maja ser på omvärlden. Det är en film som visar hur viktigt det är för dagens ungdomar att vilja synas, höras och bli sedda. Att få bekräftelse för dig själv att man är bra och att man duger. Det visar även omvärldens syn på vissa personer, i detta fall Maja, hur hennes dröm kan leda henne till att göra saker som man i andra fall inte hade gjort. Det bjuds på trovärdigt skådespeleri, några oväntade händelser, en del skratt och mycket tårar. Av regissören bakom Hip Hip Hora kommer ännu en film om att våga vara sig själv, tro på sig själv och våga sticka ut. Budskapet kommer fram utan att bli övertydlig eller för gullefnuttig. Det blir en stadig trea till Prinsessa.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Vardagsrealism - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=nnpsdaCtd6o

Kommentarer
Postat av: Cissi

ÅH, jag älskar denna filmen!! Kan vara för att jag är helt och hållet SÅLD på Anastasios. Jag säger bara he's HOOOOOT!



nu är jag här Nader, och jag ska fortsätta läsa din blogg :D hihi. Keep up the good work och snart ses vi igen för en fika!

2010-04-28 @ 11:32:28
Postat av: Nader

Haha, typiskt dig Cissi! ;)

Vad roligt, och taack! Ja absolut, take care så länge! Kraaam

2010-04-28 @ 17:50:56
URL: http://naderandthemovies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0