Recension: Curse of the Golden Flower



The Curse of the Golden Flower

 

Storslaget, välspelat och gripande

 

Från skaparen av Hero och Flying Daggers kom denna film som släpptes 2006, en film om en kungafamilj med många hemligheter och skelett i garderoben. Vi får följa Drottningen (spelad av en lysande Li Gong) och hennes liv i det stora ”slottet”, hur hon känner sig fast i ett förhållande som inte kan rubbas och hur hennes söner en efter en vänder sig mot henne på grund av kungens giftiga sinne.

 

Det är mycket storslaget, påkostat och färgglatt. Kostymerna är riktigt imponerande, vissa kläder är så stora, överdrivna och välsydda att det nästan blir löjligt. Men ska det kosta så ska det, för allt i denna film är överdådligt. Det är en fest för ögat och det invecklade storyn gör det hela bättre, det är drama på hög nivå. Missar man en minut kan det hända att man inte förstår hela filmen.

 

Denna film är inte lik regissörens tidigare filmer, det är inte lika mycket action, slagsmål och fantasifulla sekvenser med svävande personer och liknande. Här är det däremot en hel del dialog och drama som för storyn framåt, och mot slutet kommer filmen storslagna klimax. Det blir en ljus fyra till The Curse of the Golden Flower.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 3

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: kungadrama - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=MqiD9MDFKGQ


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0