Recension: I love you Phillip Morris


I love you Phillip Morris

 

Underhållande och smart

 

Steven (Jim Carrey) är i ett förhållande. Han har en lycklig fru och en fin dotter, ett jobb och ett liv som duger för de flesta. Men efter en hemsk bilolycka kommer han på att livet han levt varit en lögn – och kommer ut som gay. Den livsstilen skiljer sig från vad han är van vid, det är glitter, glamour, drinkar och exklusiva resemål som gäller. Bara det senaste duger och bara det senaste duger åt hans pojkvän, Jimmy (Rodrigo Santoro). Detta leder i sin tur till att Steven börjar lura diverse försäkringsbolag, på allt större och större summor. Till en början går allt bra, men till slut åker han fast och blir satt i fängelse. Det är så han träffar Phillip (Ewan McGregor). Och från första ögonblicket blir han kär…

 

Detta är en film med olika inslag. Det finns skratt, drama, allvar, tårar och den vanliga Carrey-humorn. Det blir en kul mix, fast mot slutet blir det aningen trevande och segt. Annars är det en lyckad kombination, och filmen bjuder på en hel del skratt och även de mest romantiska scener jag sett i ett fängelse sen Prison Break. Fast den som stjäl filmen är konstigt nog inte Carrey, utan McGregor lyckas överglänsa Carrey i nästan varenda scen. Phillips sätt att prata, föra sig och klä sig är så charmigt att man totalt smälter för den karaktären.

 

Storyn vävs samman på ett smart och snyggt sätt, filmen är genomgående underhållande och gör sitt jobb. Som dejtfilm skulle den funka – så länge du inte är homofob eller nåt i den stilen. Annars är detta en film att ta med ett leende och bara njuta av. I love you Phillip Morris får en trea.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: No matter what you are, love is love - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


Kommentarer
Postat av: pet

Hygglig rulle ja. En bit över medel skulle jag säga.

2011-01-22 @ 17:27:18
URL: http://kevlarsal.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0