Recension: Nine


Nine

 

Grymma skådespelare i förvirrande spektakel

 

Efter musikaler som Fantomen på Operan, Moulin Rouge och Chicago är vi vana vid att se stora talanger sjunga, dansa och showa vilt i medryckande nummer som får oss att rysa till. Så vad väntas av regissören bakom Chicago, tillsammans med Nicole Kidman, Kate Hudson, Penélope Cruz, Judi Dench, Fergie och sist men inte minst, den Oscarsbelönade Daniel Day-Lewis?

 

Svaret är enkelt. Nåt bättre. Det är en välspelad film, snyggt filmad och bra genomförd, men ibland spretar den iväg alldeles för mycket. Och ibland blir musikalstyckena alldeles för tråkiga. Det är inget som tar mig med storm, förutom Cruz lilla sexuppvisning som fick mig att höja det ena och andra ögonbrynet. Kidman lämnas hela oanvänd fram tills i slutet, då hon visar upp sig i tio minuter. Hudson bidrar inte med något till själva storyn, förutom det mest fartfyllda numret. Det är mycket som är onödigt och konstigt upplagt, men som helhet funkar det. Nästan i alla fall.

 

Filmens överraskning stod Fergie för, som dök upp kurvigare än någonsin och bjöd på en stolshow värd biobiljetten. Sådana tillfällen är få, och resten av filmen kan lätt kännas tråkig om man inte är beredd på att den faktiskt är… tråkig. Lewis gör dock sitt jobb och briljerar med sitt spel och sin italienska accent. Det blir en stadig trea till Nine, då jag hade låga förväntningar.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: Musikalnummer - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


Kommentarer
Postat av: Sperm

"förutom Cruz lilla sexuppvisning som fick mig att höja det ena och andra ögonbrynet."



haha gillar formuleringen ;) och du var inte ensam om att höja ögonbryn kan jag säga, oh lala vilket hett nummer :D

2010-03-05 @ 09:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0