Recension: High Lane



High Lane

 

Spännande inledning som tappar fart

 

High Lane är en fransk film som egentligen heter Vertige. Dess internationella titel är dock High Lane. Filmen handlar om en grupp ungdomar som är ute och klättrar i berg. En dag bestämmer dem sig för att utforska ett nytt berg, och när de väl är framme märker de att klättringsslingan är avstängd. Men självklart struntar ungdomarna i det och sätter igång klättrandet. Efter en lång dags klättring kommer de vilse, och sakta men säkert märker de att de inte är ensamma.

 

Filmens inledning är grymt spännande. Det är mycket höga höjder, så är du höjdrädd är detta absolut ingen film för dig. Man leker friskt med att lura publiken till att tro att karaktärer faller och liknande, det är effektivt och spännande. Dock så planar filmen ut mot mitten och får den typiska skräckfilmsvändningen, High Lane utvecklas från en någorlunda originell film till en mix av Wrong Turn och sig själv. Det är trist, för det kunde ha vart lika bra genom hela filmen.

 

Avslutet lämnar för en uppföljare, men det är liten sannolikhet att en tvåa kommer. Det blir en svag trea för High Lane, som bjuder på spänning för stunden.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: höga höjder - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=YQsw7P_-ars

Kommentarer
Postat av: Johan

WHOOT? Det albummet låter awesome! :)

2010-05-24 @ 17:49:05
URL: http://jayb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0