Recension: Frozen



Frozen

 

Iskall liten thriller

 

Tre ungdomar är ute och åker skidor upp i bergen. De har kul och framemot natten vill de ta en sista tur nerför berget, så därför sätter de sig i liften för att komma uppför berget. Men ett litet misstag sker och halvvägs upp stängs anläggningen ner och dessa ungdomar glöms bort. Till en början tror de att det handlar om ett strömavbrott, men ju längre tid det går desto kallare blir det och efter ett tag inser de att de förr eller senare kommer frysa ihjäl. Det är då paniken bryter ut och desperata åtgärder vidtas…

 

Här har man lyckats skapa en effektiv lite thriller med minimala medel. Tre skådespelare, en lift och lite annat, och vips så har vi Frozen. Trots att filmens 90 minuter nästan helt och hållet utspelar sig i en lift lyckas filmen hålla spänningen uppe och bjuder på ett par riktigt hemska scener. Det är välspelat och välgjort, men filmens största tyngd ligger i att den är realistisk. Detta skulle kunna hända, och vad gör man då? Man kan tycka att ungdomarna agerar idiotiskt på många punkter, men där har man nog delade åsikter som publik.

 

Är du ute efter en thriller som du vill ska höja pulsen på dig och få dig att nästan frysa, ska du se Frozen. Det ska dock tilläggas att filmen är mestadels dialogdriven (därav realistisk), så förvänta dig inte storslagna händelser. Det blir en stadig trea till Frozen.

 

3/5

 

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action:

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: panik i en lift - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=t5xNthNKdD0


Kommentarer
Postat av: Niclasingeborg

Thanks for the information

2010-12-25 @ 17:54:16
URL: http://niclasingeborg.blogbow.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0