Recension: The Young Victoria


The Young Victoria

 

Vackert, fint och gripande

 

Victoria är knappt 18 år när hon blir drottning. Hon är oerfaren, sårbra och helt omedveten om vad som väntas av henne, samtidigt som massvis med människor säger sig vara där för att hjälpa henne, men egentligen smider planer bakom hennes rygg. Med tanke på hennes ålder är det andra saker som intresserar Victoria (spelad av en självlysande Emily Blunt), hon träffar en viss prins Albert (Rupert Friend) som hon smått faller för, men när Lord Melbourne (Paul Bettany) visar upp sig och vägleder henne genom hennes roll som drottning faller hon även för honom. Men prins Albert ger inte upp, utan åker till drottning Victoria för att vinna hennes hjärta.

 

Till att börja med så är detta en mycket långsam film som styrs framåt av dialoger och minimalt med drama. I jämförelse med The Duchess och The Other Boleyn Sister som båda bjöd på drama av högsta klass är The Young Victoria väldigt försiktig, vacker och öm. Kemin mellan skådespelarna, Blunt och Friend är äkta och det är riktigt gripande att se hur deras relation utvecklas, samtidigt som Victoria får mer och mer känsla för sin roll som drottning. Filmen är i överlag välspelad och välgjord, de många olika kostymerna och klänningarna är läckra att se på och musiken är välkomponerad.

 

I mina ögon är detta en bra film, men jag säger aldrig nej till mer drama, speciellt i kostymfilmer. Här är det mer fokus på kärleken och även det funkar, även om det blir lite segare i längden. Det blir en stadig trea till The Young Victoria.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: drottning vid låg ålder - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ttdndRyoehM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0