Recension: Rabbit Hole



Rabbit Hole

 

Att sörja, eller inte

 

Becca (Nicole Kidman) och Howie (Aaron Eckhart) var ett lyckligt par som hade en son. Efter en mycket tragisk bilolycka hamnar Becca och Howie i ett förhållande där kärleken sakta försvunnit och ersatts av ångest, sorg och en spänd stämning. Deras unga son är borta och kvar är minnena, hans rum och tankarna. Sakta men säkert drivs paret ut till kanten där de till slut inser att livet inte kan levas i självömkan och sorg.

 

Med två toppskådisar som Nicole Kidman och Aaron Eckhart kan inte resultatet bli annat än riktigt bra; skådespeleriet är absolut felfritt och oerhört realistiskt. Det känns genuint och trots att filmen som helhet mest handlar om sorg kan man inte annat än gripas med och tycka synd om karaktärerna. Lägg till ett fint och stilfullt foto samt skräddarsydd musik så får man en filmupplevelse utöver det vanliga.

 

Manuset är oerhört välskrivet och äkta, sidokaraktärerna intressanta och filmen bjuder på många funderingar. Hur går man igenom en sådan tragedi? Klarar kärleken av allt? Blir man någonsin ”hel” igen? En viss scen som utspelar sig mellan Becca och hennes mamma i källaren är riktigt hjärtskärande och sann; snyftfaktorn är hög. Det blir en fyra till Rabbit Hole.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: sorg - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=K9iJH2P96dM

Kommentarer
Postat av: Sofia Noah

så grymt bra film! Jag skrev också om den efter att jag hade sett den... jag gillar din blogg förresten.

2011-05-20 @ 13:47:54
URL: http://noahsart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0