Recension: Beyond A Reasonable Doubt



Beyond A Reasonable Doubt

 

Twister räddar filmen

 

C.J. Nicholas (Jesse Metcalfe) är en hårt jobbande journalist med stora ambitioner i livet. Mark Hunter (Michael Douglas) är en mycket framgångsrik advokat som håller på att komma in i politiken. Nicholas studerar fallen som Hunter tar sig an och efter ett tag kommer han fram till att Hunter planterar dit bevis i fallen, vilket gör att han gång på gång vinner. För att kunna bevisa detta tar han några riktigt stora risker, vilket får honom att hamna mitt i en farlig lek.

 

Detta är en remake av en film från 1956 som jag inte har sett, men nyversionen fungerar bra på egen hand. Mitt största problem med filmen är castingen; Douglas är utmärkt i sin roll som den sliskiga advokaten, men varken Metcalfe eller Amber Tamblyn som spelar Metcalfes kärleksintresse är på hans nivå. Metcalfe gör en godkänd insats och kommer långt på sin charm, Tamblyn är däremot lika uttrycksfull som en sten. Trots att hon gråter, skriker och springer framstår hon som frånvarande och gör inget intryck.

 

Kärlekshistorien är riktigt dåligt genomförd, det finns ingen speciell gnista eller djupare inblick i deras förhållande. Bortsett från dessa negativa aspekter fungerar filmen tack vare ett rappt tempo, spänning och några twister som mot slutet av filmen överraskar rejält. Med tanke på materialet från originalet hade man kunnat göra en mycket bättre remake, men här satsar man mer på snygga skådespelare och yta än djup. Resultatet är en ojämn film som får en svag trea.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vem lurar vem? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0