Recension: Source Code



Source Code


Smart och spännande
 
Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) är en soldat som vaknar upp i en annan mans kropp, sittandes i ett tåg mittemot en vacker kvinna vid namn Christina Warren (Michelle Monaghan). Colter vet vem han själv är, men hans utseende passar inte ihop med hans inre. När tåget plötsligt exploderar befinner Colter sig i sin riktiga kropp och förstår då att han är med i ett program som går ut på att ta fast personen bakom bombattentatet. Han får genom något som liknar olika dimensioner gå tillbaka till händelsen flera gånger för att hitta den misstänkta - samtidigt som han upptäcker detaljer om sig själv.
 
Gyllenhaal är en väldigt bred skådespelare och har tidigare visat att han kan gestalta allt från förvirrad tonåring till muskulös actionhjälte. Här känns han mer i sitt rätta element och gör en trovärdig och smått charmig insats som Colter Stevens. Monaghan är också duktig, även om hon mest får spela samma scener om och om igen. Filmens upplägg och historia påminner en del om Deja Vú, men i mina ögon är detta en bättre film som är överraskande smart och för tankarna till Inception. Man får tänka till en del och vara uppmärksam för att vara med i svängarna. 
 
Några riktigt spännande scener kryddar till filmen ännu mer och actionscenerna är välgjorda utan att gå till överdrift. Source Code är för den som vill se en smart thriller som inte spårar ut, samtidigt som den bjuder på en gnutta humor och romantik. Det är tråkigt att den kom upp på bio så himla sent, den finns redan ute i handeln i USA och många andra länder. Det blir en stark trea till Source Code.


 
3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

Filmens specialitet: annan dimension - 3

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0