Recension: Super 8



Super 8

 

Supergullig version av E.T.

 

Joe Lamb (Joel Courtney) bor i en liten stad tillsammans med sin pappa. Hans mamma har nyligen omkommit i en tragisk olycka, samtidigt som hans bästa vän Charles är fullt upptagen med att planera inspelningen av hans egen zombiefilm. Charles samlar ihop några vänner, inklusive Joe, för att åka till tågstationen och spela in några scener. Plötsligt sker en fruktansvärd tågkrasch, men barnen lyckas klara sig och märker att tågets last var någonting levande…

 

J.J. Abrams, mannen bakom tv-serien Lost och nyversionen av Star Trek är tillbaka med en minst sagt mystisk film. Med på detta projekt har han även fått Steven Spielberg som producerar. Det har varit mycket hemlighetsmakeri runt projektet sen inspelningen började och jag hade höga förväntningar inför filmen. De gick bitvis i uppfyllelse; filmens första halva är riktigt bra, spännande, hjärtskärande och med glimten i ögat. Sedan faller filmen i ett spår som man har sett tidigare, den blir förutsägbar och oerhört gullig.

 

De unga skådespelarna är väldigt duktiga och har bra kemi tillsammans, det är även kul att se Elle Fanning som sin syster Dakota Fanning är duktig, på vita duken. Annars är musiken, stämningen och upplägget ruskigt likt E.T, och när filmen väl tog slut tänkte jag: ”en modern, sockersöt version av E.T. för den nya generationen.” Det behöver inte vara något negativt, men efter den första teasern förväntade jag mig något helt annat. Det blir en stadig trea till Super 8.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: 3

Skådespeleri: 4



Filmens specialitet: vilsen utomjording - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0