Recension: True Grit



True Grit

 

Välspelad hämndfilm

 

Matties (Hailee Steinfeld) pappa blir mördad av den ökände Tom Chaney (Josh Brolin), men ingen grips för mordet och ingen rättvisa skipas. Blott 14 år bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer och letar upp U.S. Marshallen Rooster Cogburn (Jeff Bridges), en hänsynslös och alkoholiserad man som hjälper henne hitta Chaney. Tillsammans med LaBoeuf (Matt Damon) som har andra planer för Chaney börjar de söka efter honom och snabbt inser Mattie att varken sheriffen eller LaBoeuf kommer överens…

 

Skådespeleriet är väldigt bra, det är agerat med känsla och timing, plus att valet av skådespelare är klockrent. Oscarsnominerade Steinfeld är charmig och riktigt duktig på att framföra sina dialoger med en sådan fart och snärt att man blir helt paff.  Filmen har en behaglig takt och är mest dialogdriven, men det finns även händelserikare inslag som både bjuder på spänning och action. Bröderna Coen som regisserat filmen är kända för att bygga sina filmer på välskrivna manus och True Grit är inget undantag.

 

Fotot och musiken imponerade inte särskilt mycket och filmens slut lämnade en smått besk eftersmak, men detta är en av de bättre hämndfilmerna med riktigt bra skådespelarinsatser. Det blir en stadig fyra till True Grit.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: hämnd - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0